چه غذایی موقع پریودی بخوریم؛ برای تسکین دردها
انتشار: خرداد 13، 1404
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

چه غذایی موقع پریودی بخوریم؛ برای تسکین دردها

عاشقانه! اگر مثل من و خیلی از خانم ها موقع پریودی احساس یک طوفان کوچک توی شکمتان می کنید، حتما این سوال به ذهنتان رسیده که چه غذایی می تواند دردها را کم کند و حالتان را بهتر کند؟ من خودم بارها آن لحظه های تلخ را تجربه کرده ام؛ دردهای شکمی که انگار نمی گذارند حتی یک لحظه آرامش داشته باشی. این مقاله را نوشتم تا دوست داشتنی هایم هم بتوانند با تغذیه هوشمندانه و علمی، روز های پریودی بهتری را بگذرانند. پس با من همراه باشید که تجربیات، تحقیقات علمی و چند توصیه ساده را با شما به اشتراک بگذارم.

درد پریودی چیست و چرا باید به تغذیه دقت کنیم؟

قبل از هر چیز، باید بدانید که دردهای قاعدگی («دیسمنوره» در اصطلاح پزشکی) به خاطر تولید هورمون هایی به نام پروستاگلاندین ها در رحم است که باعث انقباض ماهیچه های رحمی و ایجاد درد می شوند. تغذیه، مثل یک دوست مهربان، می تواند این دردها را نرم کند یا حتی گاهی آنها را به کلی تسکین دهد. مطالعات متعدد نشان داده اند که بعضی از مواد غذایی باعث کاهش التهاب، آرام بخشی عضلات و تنظیم هورمون ها می شوند (منبع). پس اگر از من می پرسید، تغذیه هوشمند نه فقط برای سلامت عمومی، که برای روزهای خاص پریودی، اصل ماجراست.

چه غذاهایی در روزهای پریودی بهترین دوست دردها هستند؟

در روزهای پریودی، شاید حالتان دوست نداشته باشد یک وعده سنگین یا سرشار از چربی بخورد، اما چه می دانید که بعضی از این خوراکی های دوست داشتنی می توانند معجزه کنند؟ مثلا بادام، گردو و تخم کدو سرشار از منیزیم و آهن هستند؛ اینها به کاهش خستگی و گرفتگی عضلات کمک می کنند. تحقیقات نشان می دهند که منیزیم توانایی کاهش شدت دردهای قاعدگی را دارد (Healthline). همچنین، استفاده از ماهی های چرب مثل سالمون که امگا 3 فراوانی دارند، باعث کاهش التهاب در بدن شده و دردهای عضلانی را کاهش می دهد. شاید این را ندانید ولی خوردن سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج که آهن بالایی دارد نیز بسیار موثر است.

چای زنجبیل و دمنوش های آرام بخش؛ معجزه ای در فنجان شما

اگر روزهای قاعدگی را بدون یک لیوان دمنوش گرم نمی توانید تصور کنید، بدانید که حق با شماست! چای زنجبیل یکی از بهترین درمان های طبیعی است؛ زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند در کاهش دردهای قاعدگی به شما کمک کند (مطالعه). البته سراغ دمنوش های دیگر مثل گل گاوزبان و بابونه هم می توانید بروید که آرامش بخش و خواب آور هستند و استرس ناشی از دردها را کم می کنند. بگذارید یک راز بگویم: یک روز که تحمل دردم واقعا پایین بود، یک فنجان چای زنجبیل با کمی عسل خوردم و واقعا تأثیر چشمگیری دیدم!

مواد غذایی که بهتر است دورشان خط بکشیم

خب، حالا که گفتیم چیا بخورید، بد نیست درباره چیا باید کمتر بخورید هم حرف بزنیم. قندهای فراوری شده، نوشابه های گازدار و غذاهای سرخ شده علاوه بر اینکه درد را تشدید می کنند، باعث نفخ و اختلال بیشتر در هورمون ها می شوند. همچنین کافئین می تواند موجب افزایش اضطراب و گرفتگی عضلات شکمی شود، پس قهوه را در این روزها کمتر بنوشید. البته یک فنجان قهوه خیلی قوی هم ممکن است حال برخی را بهتر کند؛ اما تعادل را حفظ کنید.

رازهای تغذیه ای از دل فرهنگ ایرانی – چه غذاهایی برای ما زن ها بهترند؟

یادتان باشد تغذیه در ایران هم سنتی و هم علمی است. غذاهای محلی مثل سوپ سبزیجات، آش رشته با حبوبات غنی و ترشی های خانگی (با رعایت اعتدال) می توانند آهن و ویتامین های ضروری را تامین کنند. همچنین غذاهای حاوی زنجبیل و زردچوبه که در خورش های ایرانی خیلی به چشم می آیند، می دانید چه خاصیتی دارند؟ ترکیبات ضد التهابی که درد و التهاب را کاهش می دهد. تجربیات یک دوست که همیشه از آش جو با زردچوبه می گوید باعث شده خودم حداقل در پریودی ها، اینها را در رژیمم جای دهم و حس خوبی داشته باشم.

نکات کوچک اما طلایی برای روزهای پریودی

اینجا باید اهمیت هیدراتاسیون را گوشزد کنم؛ نوشیدن آب کافی کمک می کند تا بدن سم زدایی کند، نفخ کاهش یابد و عضلات نرم تر شوند. اگر بتوانید از آبمیوه های طبیعی استفاده کنید که ویتامین C دارند، مثل آب پرتقال تازه، کلی انرژی می گیرید. همچنین ورزش های سبک مثل پیاده روی کوتاه بعد از نوشیدن یک وعده غذایی سالم، واقعاً فایده دارد و مانع از دست دادن انرژی می شود. راستی، چند بار پیش آمده توی روزهای قاعدگی کسل باشید و وسوسه شوید همه چیز شیرین بخورید؟ خوب است بدانید شیرینی زیاد باعث افت قند خون لحظه ای شده که حالتان را بدتر می کند.

خلاصه و نکته پایانی؛ تغذیه کلید اصلی تسکین دردهای قاعدگی

این روزها که ادویه های خانگی و توصیه های علمی در کنار هم قرار می گیرند، شما می توانید با انتخاب صحیح غذاها روزهای پریودی آرام تری را تجربه کنید. من شخصاً تجربه کرده ام که تغییرات کوچک در رژیم غذایی، مثل استفاده از چای زنجبیل، خوردن گوشت سفید و سبزیجات تازه، کاهش کافئین و افزایش آبگیری، توانسته دردهایم را تا حد زیادی کم کند. برای همه ما زن ها، این روزها نیز بخشی از سفر زندگی مان است و با تغذیه مناسب، می توانیم آن را دوستانه تر کنیم. همین حالا شروع کنید؛ یک وعده ساده اما مغذی بسازید و ببینید چه تفاوتی ایجاد می شود.

سؤالات پرتکرار (FAQ)

1. چه غذاهایی باعث تسکین سریع درد پریودی می شوند؟

بادام، گردو، اسفناج، ماهی چرب، چای زنجبیل و دمنوش های آرام بخش از بهترین گزینه ها هستند.

2. آیا مصرف کافئین در روزهای پریودی ضرر دارد؟

مصرف زیاد کافئین می تواند علائم را تشدید کند اما مقدار کم معمولا مشکل ساز نیست.

3. مصرف چه ویتامین هایی برای کاهش درد پریودی مفید است؟

ویتامین های گروه B، منیزیم، آهن و ویتامین C در تسکین درد نقش مهمی دارند.

4. آیا خوردن شیرینی در پریودی توصیه می شود؟

شیرینی زیاد باعث نوسان قند خون و افزایش درد می شود؛ بهتر است محدود شود.

5. مقدار آب مصرفی چقدر باید باشد؟

حداقل روزانه ۸ لیوان آب بنوشید تا کمک به کاهش نفخ و دردهای قاعدگی کنید.

خلاصه مقاله در جدول

موضوع توضیحات
درد پریودی ناشی از هورمون های پروستاگلاندین است که انقباضات عضلانی ایجاد می کند.
مواد غذایی مفید بادام، گردو، ماهی چرب، سبزیجات برگ سبز، دمنوش زنجبیل، ویتامین B، آهن و منیزیم.
مواد غذایی مضر قندهای فراوری شده، نوشابه های گازدار، غذاهای سرخ شده، و مصرف زیاد کافئین.
توصیه های تغذیه ای مصرف آب کافی، کاهش کافئین، افزایش دمنوش های ضد التهاب، ورزش سبک.
تأثیر سنت ها سوپ های ایرانی با زنجبیل و زردچوبه به کاهش درد و التهاب کمک می کنند.

با مراقبت از خودتان، روزهای پریودی هم می تواند روزهای سلامتی و آرامش باشد.

https://greenfoodshop.ir